perjantai 12. lokakuuta 2012

Bolognesekastike

Tämän kastikkeen voi toki tehdä helpommallakin tavalla, jos ruoka on saatava pöytään nopeasti eikä ole montaa tuntia aikaa hauduttaa. Kuitenkin tuoreista raaka-aineista, itse tehtynä maku on aivan erilainen!
Tällä ohjeella kastiketta tulee suunnillen neljä litraa. Se kaikki kannattaa kuitenkin tehdä, sillä valmistus on aikaavievää. Lopun voi hyvin pakastaa, siis jos jotain pakastamista jää... :)

Bolognesekastike

600 g naudan jauhelihaa
2 rkl öljyä
5 isoa sipulia
5 valkosipulin kynttä
2 dl vettä
1 rkl kasvisfondia
2 kg tomaatteja
4 porkkanaa
2 lehtisellerin vartta
1 rkl timjamia
suolaa & pippuria
1 rkl paprikajauhetta
3 rkl balsamicoa
1 dl sokeria
1 rkl soijaa
n. 1/2 ruukku basilikaa

Kuori sipulit ja paloittele ne melko suuriksi paloiksi. Kuori valkosipulin kynnet ja hienonna ne. Laita öljy suureen pataan ja kuullota sipuleita ja valkosipuleita hetki. Sekoita fondi ja vesi keskenää ja lisää pataan. Lohko tomaatit ja poista niistä kannat. Lisää nekin pataan. Anna hautua kannen alla, kunnes olet raastanut porkkanat ja paloitellut lehtisellerin pieniksi paloiksi. Mausta timjamilla sekä suolalla ja pippurilla. Suolaa voit laittaa melko reilusti. Sekoita hieman ja anna hautua kannen alla n. 30 min.
Ruskista sillä välin jauheliha ja mausta se suolalla ja pippurilla. Lisää se kastikkeen joukkoon. Lisää myös paprikajauhe, balsamico, sokeri sekä soija. Sekoita ja anna hautua jälleen hetki, jotta maut tasoittuvat. Tarkista maku ja jätä hautumaan kannen alle pienellä lämmöllä vähintään 4 tunniksi (mielellään pidemmäksi ajaksi, jotta saat parhaimman maun). Kun kastike on melkein valmista hienonna basilika ja lisää se kastikkeeseen. 
Tarjoa spaghetin ja parmesanraasteen kera.


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...