sunnuntai 21. lokakuuta 2012

Herkkuleipä

Jyväinen vuokaleipä

(2 kpl)

5 dl vettä
1 pss kuivahiivaa
2 tl suolaa
1/2 dl pähkinäöljyä
2 dl ruisjauhoja
2 dl neljän viljan hiutaleita
9 dl hiivaleipäjauhoja
3/4 dl auringonkukan-
                       siemeniä
3/4 dl kurpitsansiemeniä
1/2 dl seesaminsiemeniä




Sekoita hiiva 42 asteiseen veteen ja lisää suola sekä pähkinäöljy. Lisää jauhot ja siemenet ja vaivaa taikina kimmoisaksi. Kohota liinan alla lämpimässä paikassa puolisen tuntia. Jaa kohonnut taikina puoliksi ja vaivaa ilmakuplat pois taikinoista. Muotoile taikinoista vuoan pituiset pötköt ja laita ne vuokiin. Nostata liinan alla vielä toiset puoli tuntia. Kostuta leipien vedellä pinnat ja 
paista 200°C 30 min.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...