lauantai 15. joulukuuta 2012

Suklaakakkujen suklaakakku!

Sacherkakku



200 g tummaa suklaata
6 kananmunaa
150 g pehmeää voita
3 dl sokeria
2 1/2 dl vehnäjauhoja
1 rkl vaniljasokeria

Pinnalle
 
n. 1 dl appelsiinimehua
300 g  aprikoosimarmeladia

Kuorrutus

1 1/4 dl vettä
1 dl sokeria
200 g tummaa suklaata





Sulata suklaa vesihauteessa. Erottele kananmunien valkuaiset ja keltuaiset erikseen (varo ettei valkuaisten joukkoon pääse yhtään keltuaista!). 
Vatkaa voi ja 2 dl sokeria vaahdoksi. Lisää joukkoon keltuaiset yksitellen vatkaten. Siivilöi jauhot ja lisää hieman jäähtynyt suklaa ja sekoita tasaiseksi.
Vatkaa valkuiaset kovaksi vaahdoksi. Lisää vaniljasokeri ja loput sokerista vähitellen vatkaamisen aikana. Sekoita varovasti taikinan joukkoon.
Voitele ja vehnäjauhota irtopohjavuoka (halkaisija 24 cm). Kaada taikina vuokaan ja tasoita pinta. Paista 175°C n. tunti. Tarkista kypsyys tikulla.
Anna jäähtyä. Halkaise kakku ja kostuta appelsiinimehulla. Levitä aprikoosimarmeladi kakun väliin ja päälle ja reunoille, jotta kuorrutus ei imeydy kakkuun.
Laita vesi ja sokeri kattilaan ja keitä n. 6 min. Sulatasuklaa vesihauteessa ja lisää hieman jäähtyneenä sokeri-vasiseokseen. Kun kuorrutus on paksuhkoa kaada se kerralla  kakun päälle ja tasoita pinta.
Kakku kannattaa tehdä tarjoilua edeltävänä päivänä, jotta kostutus ehtii imeytyä kunnolla ja maut parantua. Halutessasi voit tarjoilla kakun kermavaahdon kera.

2 kommenttia:

  1. Herkullisen näköinen! Itsekin tein juuri suklaakakun :)

    http://lifetastesgood-nanne.blogspot.fi/

    VastaaPoista

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...