keskiviikko 26. joulukuuta 2012

Suklainen joululeipä

(3 kpl)



50 g voita
3 dl appelsiinimehua
3 1/2 dl tummaa olutta
1 dl tummaa siirappia
3 pss kuivahiivaa
200 g tummaa suklaata
50 g kuivattuja karpaloita
2 rkl suolaa
2 rkl pomeranssinkuorta
1 rkl inkivääriä
16 dl ruisjauhoja
4 dl vehnäjauhoja



Sulata voi kattilassa. Lisää mehu, olut ja siirappi. Lämmitä seos 42 asteiseksi.
Kaada seos isoon kulhoon ja lisää hiiva. Lisää rouhittu suklaa, karpalot ja mausteet. Lisää jauhoja pienissä erissä. Vaivaa taikina, kunnes se on kimmoisaa. Anna kohota liinan alla lämpimässä paikassa n. tunti.
Jaa taikina kolmeen osaan ja muotoile osista pyöreitä limppuja. Pyörittele limput jauhoissa ja nosta leivinpapereilla päällystetyille pelleille. Anna kohota liinan alla n. 30 min.
Paista uunin alatasolla 200°C 35 min.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...