sunnuntai 7. huhtikuuta 2013

Espanjalaiset munavuoat

(4 annosta)

2 rkl oliiviöljyä
1  pkt (140 g) pekonia
n. 150 g chorizoa
1 sipuli
2 valkosipulin kynttä
1 vihreä paprika
n. 1/2 kg tomaatteja
1 rkl sherryviinietikkaa
1 tl paprikajauhetta
nippu persiljaa
8 kananmunaa
1 tl cayennepippuria
suolaa


Laita 4 pientä uunivuokaa lämpenemään 175°C uuniin.
Pilko suikaaloi pekoni ja pilkko chorizo. Kuumenna öljy isossa pannussa ja lisää pekonit ja chorizo. Paista kunnes rasva sulaa. Lisää sitten pilkottu sipuli sekä hienonnetut valkosipulin kynnet ja kuullota. Pilko tomaatit ja paprika ja lisää ne pannuun. Keitä kasaan ennen sherryviinietikan ja paprikajauheen lisäämistä. Annostele seoslämmitettyihin vuokiin. Ripottele pinnalle hienonnettua persiljaa.
Riko munat kulhoon ja lisää cayennepippuri sekä melko reilusti suolaa. Sekoita seosta kevyesti haarukalla ja kaada vuokiin. Paista 175°C n. 10 min, kunnes munat alkavat hyytyä.




Tähän väliin voisin mainita yhden asia näistä paprikajauheista. Ohjeissani käytän espanjalaista paprikajauhetta, mikä on huomattavasti aromikkaampaa ja värikkäämpää kuin täältä Suomesta (ainakin marketeista) saatava ns. paprikajauhe. Alla olevasta kuvasta värieron huomaa selkeästi.

Etualalla Espanjasta tuotu paprikajauhe ja taempana marketista ostettu "paprika"jauhe.
 

Nämä paprikajauheet toin mukanani vuosi sitten Espanjasta.
 

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...